vrijdag 7 december 2012

Week 49


Nadat de eerste stappen gezet waren, konden we dan echt aan de slag. Twee weken lang hebben we gewerkt aan het project en zijn we weer een stapje dichterbij ons einddoel.

De eerste stap was om een analyse document in elkaar te zetten. We moeten tenslotte weten hoe het origineel in elkaar zit om er een nieuwe verbeterde versie van te kunnen maken. Er staat in beschreven hoe de gameplay werkt, welke technologie wordt gebruikt en een beetje over de geschiedenis van het spel.

De volgende stap was om een design document te maken. Hierin wordt beschreven wat wij met onze game willen doen op basis van onze analyse. We weten hoe het originele spel in elkaar zit en hebben daar vernieuwingen voor bedacht die zijn verwerkt in het design document. Er staat van alles beschreven over verschillende onderwerpen: gameplay, structuur van de klassen, art en sounds, enz.

Beide documenten fungeren als basis van het project waar we te allen tijde op terug kunnen vallen. Hiermee kunnen we een periode van documentjes typen afsluiten en ons richten op voornamelijk het programmeerwerk.

Het skelet van de game is gelegd; oftewel alle klassen zijn aangemaakt en zijn gelinkt aan elkaar. Nu is het slechts een kwestie van alle klassen te vullen met code om de game werkend te krijgen, maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De technologie van de kinect voor motion capturing en het lezen van QR codes moet nog verder onderzocht worden, wat nog het één en ander aan tijd in beslag zal nemen.

Het doel voor de komende tijd is dat we iets visueels werkend hebben voor kerst, zodat we tijdens de presentatie wat kunnen laten van waar we mee bezig zijn. De basis gameplay zal daarom hoge prioriteit hebben. Vernieuwende functies als kinect en QR codes zullen niet op tijd daarvoor af zijn, maar we kunnen dan in ieder geval een idee geven van hoe het spel gaat worden. Aan een presentatie zal dus ook gewerkt worden. Het is belangrijk voor ons dat we een door middel daarvan een goede indruk kunnen achterlaten, dus zullen wij daar ook wat tijd aan besteden.

Wij zullen de komende weken weer lekker zoet zijn met ons project. In de volgende blog post zullen verdere vorderingen besproken worden, dus houd deze blog nauwlettend in de gaten. En vergeet vooral niet om ons te liken op Facebook en te volgen op Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten