vrijdag 23 november 2012

Het plan

Zoals al eerder gezegd is ons plan om Megaman Battle Network (MMBN) te vernieuwen met de nieuwste technologie uit de Game Industrie. Hoe en wat wij precies van plan zijn zal ik nu vertellen. Voor degene die nog niet op de hoogte waren van het spel zelf nog even een kort overzicht van het originele spel:

MMBN kwam uit in 2001 voor de GameBoy Advance. Het was een RPG die ging over een jongen genaamd Lan Hikari en de futuristische wereld waar hij in leefde. In deze wereld bezaten mensen over een speciaal apparaat genaamd de PErsonal Terminal (PET, gesproken als P-E-T en niet pet) waarin een speciaal soort kunstmatige intelligentie zat genaamd NetNavi (kort voor Network Navigator) waarmee ze gemakkelijk allerlei zaken op het internet konden regelen. Lan's NetNavi heet Megaman, waarschijnlijk een bekende naam voor de meeste lezers.

In het internet van de toekomst komen helaas nog steeds virussen voor maar gelukkig zijn de NetNavi's zeer goed in het vernietigen van deze kwaadaardige programma's. Door gebruik te maken van speciale addons genaamd BattleChips kunnen virussen makkelijk verslagen worden, een praktijk dat bekend staat onder 'Virus Busting' in de nieuwe wereld.

Tijdens het spel werken Lan en zijn NetNavi Megaman samen om de slechteriken te verslaan en hun kwaadaardige plannen te verijdelen maar om het verhaal kort te houden (Relatief kort in ieder geval) verwijs ik jullie voor meer informatie over het spel naar de wikipedia pagina over MMBN.

Wat wij willen doen voor ons project is het meest gameplay intensieve gedeelte van MMBN over nemen, namelijk het combat systeem 'Virus Busting', en het in een nieuw jasje gieten. We gaan een singleplayer spel maken waarbij de speler zich door een toernooi heen vecht voor de eer en glorie om de beste Operator te zijn!

Maar we gaan natuurlijk ook iets toevoegen aan het originele systeem. Wij willen een stukje uit de game echt tot leven wekken en gaan daarom fysieke BattleChips ontwikkelen die mensen in-game kunnen gebruiken. Dit willen we doen door gebruik te maken van QR codes en beeldherkenningstechnieken voor de webcam en XBOX Kinect.

Ja, dat las u net goed, de XBOX Kinect want wij zijn namelijk ook van plan om tegelijkertijd met een PC versie een XBOX versie ontwikkelen waarbij het mogelijk is om Megaman te besturen met je eigen lichaam en jezelf te transformeren in een NetNavi! Hiervoor gaan we natuurlijk gebruik maken van de Kinect zijn bewegingsherkenning software.

Behalve deze uitbreidingen met nieuwe technologie komt er ook nog wat customization in het spel zodat mensen Megaman's programma kunnen uitbreiden met speciale functies die hem meer vuurkracht geven of juist meer verdedigingskracht, zodat hij meer klappen kan opvangen voor hij zelf van het internet verwijderd wordt. Misschien lukt het ons zelfs om andere speelbare NetNavi's toe te voegen zodat mensen een geheel andere speelstijl krijgen dan in het origineel. Wij zien in ieder geval erg veel mogelijkheden in dit project en ik hoop jullie ook!

Ik hoop hierbij jullie voldoende te hebben ingelicht over onze plannen voor dit project! Mochten er verder nog vragen zijn, laat gerust een bericht achter op de blog.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten